Onze gemeente en het coronavirus

Hier lees je alles over de actuele corona-maatregelen.

Laatste update: 21 september 2021

1,5 m afstand, geen eis maar advies
Vanaf zaterdag 25 september is het houden van de 1,5 meter afstand niet langer verplicht. De eis van het houden van 1,5 meter afstand is vervangen voor een advies tot het houden van een gepaste afstand. Wellicht een betere manier om het te formuleren is: houdt rekening met elkaar.

Routing
Voor het binnengaan van de kerkzaal houden we vast aan de enkele ingang die nu gebruikt wordt. Er geldt geen verplichting meer om van voor naar achter de zaal te vullen. Zoek een fijn plekje en houdt rekening met elkaar.
Het verlaten van de zaal zal nog per rij, op aangeven van de coördinator gebeuren, zodat een gepaste afstand kan worden gehouden. We gebruiken hiervoor één uitgang. Verdere looproutes komen te vervallen.

Afstand in de kerkzaal
De inrichting van de kerkzaal zal vanaf komende zondag weer erg lijken op de inrichting van voor corona. Wel is er nog een ruimere opzet aangehouden ten opzichte van toen. Het houden van afstand is niet langer verplicht, gele kaarten zullen dus niet standaard meer worden uitgedeeld bij de ingang. Vind je het toch nog prettig om wat afstand te houden dan zijn er bij de ingang van de kerkzaal gele kaarten beschikbaar. Hiervan kan je er vrijblijvend nog één (voor een beetje afstand) of twee (voor anderhalve meter afstand) meenemen om naast je op de stoel(en) te leggen.

Reserveren
Voorlopig blijft het nodig om een plek te reserveren voor de kerkdiensten. Je ontvangt hiervoor in het begin van de week een uitnodigingsmail.

Bijbeluur en oppas
De kinderen zullen nog de hele dienst bij het bijbeluur blijven. Door het vervallen van de looproutes is het brengen en halen van de kinderen bij het bijbeluur en de oppas als vanouds weer mogelijk via de hal. Houdt hierbij wel een gepaste afstand van elkaar en voorkom groepsvorming. Registreren voor het bijbeluur is niet meer nodig, de kids kunnen dus gelijk doorlopen.

Verder loslaten
Binnen de kaders die er zijn is het mogelijk nog meer te versoepelen. Toch kiezen we ervoor om gefaseerd meer ruimte te geven tijdens de diensten. Dit betekent dat het voor nu bij deze wijzigingen blijft. De kerkenraad zal op termijn verdere versoepelingen doorvoeren waarbij goed gekeken wordt naar de ervaringen en ontwikkelingen.