Onze gemeente en het coronavirus

De afgekondigde lockdown door onze regering gaat ook ons als gemeente niet voorbij. De corona-commissie heeft zich gebogen over de vraag wat deze maatregelen betekenen en wat we kunnen en moeten doen met de adviezen die er vanuit de kerken naar ons toe komen. Na zorgvuldige afweging zijn de volgende regels in onze gemeente van kracht gedurende de lockdown:

Lockdown

Laatste update: 17 december

Kerkdiensten (ochtenddiensten)
Deze zijn geheel online. Alleen de medewerkers (voorganger, muzikanten, technici) zijn in de dienst aanwezig. Deze diensten zullen met beeld en geluid via ons Youtube-kanaal blijven worden uitgezonden. Dit geldt ook voor de gezinsdienst van 1e Kerstdag.

Kerkdiensten (avonddiensten)
Ook hier zullen geen gemeenteleden kunnen worden ontvangen. De diensten zullen alleen met geluid uitgezonden worden via kerkdienstgemist.nl.

Kerkdienst Oudejaarsavond
Zoals het er nu naar uitziet zal de kerkdienst op oudejaarsavond zowel met beeld als geluid uitgezonden worden.

Bijbeluur en oppas
Gedurende de lockdown zal er ook geen Bijbeluur en oppas georganiseerd worden. Nagedacht wordt hoe de kinderen online bereikt kunnen worden. Wel zullen we iets te zien krijgen van de activiteiten van het Bijbeluur in de gezinsdienst van 1e Kerstdag.

Clubs en andere activiteiten buiten de kerkdiensten om
In lijn met het besluit om geen gasten in de diensten toe te staan en Bijbeluur geen doorgang te laten vinden zullen deze ook geen doorgang vinden tot ten minste 19 januari. Jeugdteams worden uitgedaagd om op afstand toch contact met de jongeren te houden.