Je bent #nietalleen

Wat een ingewikkelde tijd leven we in. Steeds meer mensen worden getroffen door de gevolgen van het coronavirus (COVID-19). Het sociale leven valt stil en voor ouderen en hulpbehoevenden wordt het moeilijker om hulp te ontvangen. Graag willen we als Open Hof een invulling geven aan de hulpvraag die ontstaat.

Bij het schrijven van deze tekst stuitte ik op 1 Johannes 3:17-18 waar staat: “Hoe kan Gods liefde in iemand blijven die meer dan genoeg heeft om van te bestaan, maar zijn hart sluit voor een broeder of zuster die hij gebrek ziet lijden? Kinderen we moeten niet liefhebben met de mond, met woorden, maar waarachtig, met daden.” . God vraagt ons zo duidelijk om om te kijken naar onze naasten, binnen de gemeente maar ook daarbuiten. En misschien wil jij je al wel graag inzetten voor mensen die door deze coronacrisis in nood verkeren, maar wat we kun je doen? Waar moet je beginnen?

Als Open Hof hebben we ons aangemeld bij het landelijke initiatief van #nietalleen. Een inmiddels bijna landelijk dekkend initiatief van diverse organisaties. Op dit platform van #nietalleen kunnen hulpvragen ingestuurd worden. Dit kan via de website www.nietalleen.nl of via het telefoonnummer 0800-1322. Op het platform wordt de hulpvraag en het hulpaanbod door één van de samenwerkende organisaties opgepakt en doorgestuurd naar een organisatie bij de hulpvrager in de buurt.

Wil je helpen?

Wil jij je naaste in nood helpen? Meldt je dan aan via diaconie@cgk-scherpenzeel.nl. We zullen alle aanbod verzamelen en kijken hoe we op de beste manier kunnen voorzien in de hulpvraag. Bij het verlenen van de hulp moeten uiteraard de landelijke richtlijnen worden opgevolgd.

Hulp nodig?

Helaas kan het natuurlijk ook zo zijn dat je niet kan helpen omdat je juist diegene bent die de hulp zo hard nodig heeft. We leven met je mee en willen je graag helpen! Maar voel je misschien schroom om het te vragen? Twijfel je of jouw nood wel hoog genoeg is? Echt, elke hulpvraag kent een antwoord. Of het nou gaat om het halen van boodschappen of misschien een belletje om even niet alleen te zijn. Heb jij een hulpvraag mail deze dan naar diaconie@cgk-scherpenzeel.nl of meld je aan bij het initiatief van #nietalleen.